Webinar με θέμα: «LINKEDIN: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την καριέρα σας!» - Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το ενημερωτικό webinar με θέμα: «LINKEDIN: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την καριέρα σας!»

Διαβάστε Περισσότερα

Παρουσίαση του ΣΕΣΜΑ και των Εταιρειών μελών του

Το ΠΜΣ μας «Ποσοτική Επενδυτική» φιλοξένησε χθες 17 Ιανουαρίου 2023, τον κ. Γιώργο Ραουνά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος - ΣΕΣΜΑ και Γενικό Διευθυντή, Επικεφαλής Δημοσίου Τομέα KPMG στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων του ΠΜΣ "ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ"

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τη Δευτέρα 19/12/2022 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική" του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών – ΕΚΠΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών "Κωστής Παλαμάς".

Διαβάστε Περισσότερα

Ημέρες Καριέρας 2022

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμβάλλοντας  στην διευκόλυνση της πρόσβασης των φοιτητών/τριων και αποφοίτων όλων των Προγραμμάτων Σπουδών του Ιδρύματος στην αγορά εργασίας, αλλά και στην υποστήριξη της διαδικασίας μετάβασης τους από τις σπουδές στον επαγγελματικό στίβο, οργανώνει «Ημέρες Καριέρας» το τριήμερο 12 έως 14 Δεκεμβρίου 2022.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση  δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, να γνωρίσουν επιχειρήσεις, στις οποίες θα επιθυμούσαν να εργαστούν, και να αποκτήσουν μία άμεση βιωματική εμπειρία, μέσω της επαφής τους με τα στελέχη αυτών των επιχειρήσεων και τις διαδικασίες πρόσληψης που απαιτούνται.

Η φετινή εκδήλωση θα έχει υβριδική μορφή περιλαμβάνοντας τόσο διαδικτυακές δράσεις με την χρήση και αξιοποίηση εξειδικευμένης πλατφόρμας όσο και δια ζώσης εκδηλώσεις, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου μας (Πανεπιστημίου 30, Κτήριο Προπυλαίων, Αμφιθέατρο Αργυριάδη).

Διαβάστε Περισσότερα

Research Seminar: ''Online Portfolio Analysis For High Frequency Trading Based On Recurrent Neural Networks'' (by Xinwei Cao)

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου και ώρα 15:00-16:30 θα δοθεί διάλεξη της Dr Xinwei Cao, Professor with School of Business, Jiangnan University, China, με θέμα: " Portfolio Analysis For High Frequency Trading
 Based On Recurrent Neural Networks". Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στα πλαίσια των Ακαδημαϊκών Ερευνητικών Σεμιναρίων του Τμήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων δωρεάν σίτισης 2022-23

Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α. και στους φοιτητές Συγκροτήματος Ευρίπου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 . Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 οι φοιτητές/τριες που επιθυμούν να σιτίζονται δωρεάν, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις και να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, στην ιστοσελίδα eprotocol.uoa.gr (για τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές-Υπ. Διδάκτορες) από την Τετάρτη 07-09-2022 έως την Παρασκευή 21-10-2022.

enimerosi_schetika_me_tin_ypoboli_aitiseon_dorean_sitisis_akadimaikoy_etoys_2022_23/

Προκήρυξη Υποτροφιών Sylff για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος υποτροφιών Ryoichi Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund (SYLFF) του ΕΚΠΑ έχει τη χαρά να προκηρύξει πέντε (5) υποτροφίες, κάθε μία ύψους 10.000 δολαρίων, για φοιτητές μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 24:00 με δυνατότητα υποβολής αποκλειστικά μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων του ΕΚΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eprotocol.uoa.gr/. Η ηλεκτρονική σελίδα της αίτησης θα ενεργοποιηθεί στις 15/09/2022.

Δικαίωμα Δωρεάν Φοίτησης σε ΠΜΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Α΄ 141/21.07.2022) ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ 4957/ 2022 "Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις".

Διαβάστε Περισσότερα

Παράταση υποβολής αιτήσεων 2022-2023 στο ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική"


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις εναπομείναντες θέσεις στις ειδικεύσεις "Μαθηματική Χρηματοοικονομική και Ανάλυση Κινδύνου" και "Επενδυτική & Εκτιμητική Ακινήτων" του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική" παρατείνεται έως και 16/9/2022.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος στο  ακόλουθο link: https://qi-uoa.gr/aitiseis/ilektroniki-aitisi

Ενημερωθείτε για την προκήρυξη και τη δομή του Προγράμματος

Για τυχόν απορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210.3689813 και 210.3689452 ή να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Έως 5 Αυγούστου ο Β' Κύκλος αιτήσεων για το ΠΜΣ «Ποσοτική Επενδυτική»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ποσοτική Επενδυτική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) δέχεται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών για την κάλυψη συνολικά πενήντα (50) θέσεων για τις ακόλουθες δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσης που προσφέρει:

  • Μαθηματική Χρηματοοικονομική και Ανάλυση Κινδύνου
  • Επενδυτική και Εκτιμητική Ακινήτων

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους από 4 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2022

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος στο  ακόλουθο link: https://qi-uoa.gr/aitiseis/ilektroniki-aitisi

Ενημερωθείτε για την προκήρυξη και τη δομή του Προγράμματος

 

©2023 MSc in Quantitative Investing