Δύο Μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ στον κατάλογο των Κορυφαίων 2% Ερευνητών Παγκοσμίως

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι οι καθηγητές του Τμήματός μας, κ.κ. Δημήτρης Καινούργιος και Βασίλης Κατσίκης περιλαμβάνονται στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη αξιολόγησης της επίδοσης των ακαδημαϊκών «World’s Top 2% Scientists List» με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους. Η εν λόγω κατάταξη βασίζεται σε μελέτη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ (ΗΠΑ) και η οποία κατατάσσει τους επιστήμονες με βάση τις αναφορές προς στις επιστημονικές τους εργασίες, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων SCOPUS, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε επισήμως η πιστοποίηση του ΠΜΣ Ποσοτική Επενδυτική απο την ΕΘΑΑΕ

Το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ, στη 32η/14-09-2023 συνεδρίασή του, αποφάσισε τη χορήγηση πιστοποίησης με πλήρη συμμόρφωση στο ΠΜΣ «Ποσοτική Επενδυτική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση καλωσορίσματος πρωτοετών φοιτητών/τριων

Την Πεμπτη 5 Οκτωβρίου, οι καθηγητές του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική" με Ειδικεύσεις Α) Μαθηματική Χρηματοοικονομική και Ανάλυση Κινδύνου και Β) Επενδυτική και Εκτιμητική Ακινήτων, καλωσόρισαν και ενημέρωσαν για τη δομή του Προγράμματος τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες για το ακαδημαϊκό έτος 2023 -2024. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σπουδές σας.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική"

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος εν μέσω θερινής περιόδου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΜΣ Ποσοτική Επενδυτική, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Διαβάστε Περισσότερα

Χρηματοδότηση έρευνας διδάσκοντος μέλους του ΠΜΣ «Ποσοτική Επενδυτική» από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ)

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η διδάσκουσα του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική" κα Δήμητρα Κυριακοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια ΤΟΕ, πέτυχε την πρώτη θέση στην κατάταξη των επιστημονικών προτάσεων από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) στο πλαίσιο της Χρηματοδότησης Νέων Ερευνητών/τριών Βασικής Έρευνας (οριζόντια υποστήριξη όλων των επιστημών) ως Principal Investigator.

Ο τίτλος της συγκεκριμένης πρότασης είναι «Οικονομετρική Υποδειγματοποίηση υψηλής διάστασης δεδομένων με εφαρμογές σε μακροοικονομικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα» στην επιστημονική περιοχή «κοινωνικές επιστήμες».

Η δράση του έργου υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη Χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική"

Η Συντονιστική επιτροπή του ΠΜΣ Ποσοτική Επενδυτική λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον των υποψηφίων, αποφάσισε την παράταση για την υποβολή των αιτήσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

Διαβάστε Περισσότερα

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική"

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τις εναπομείναντες θέσεις στις ειδικεύσεις "Μαθηματική Χρηματοοικονομική και Ανάλυση Κινδύνου" και "Επενδυτική & Εκτιμητική Ακινήτων" του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική" παρατείνεται έως και 14/07/2023.

Διαβάστε Περισσότερα

Ημέρες Καριέρας 2023

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο των ενεργειών και δράσεων για τη διασύνδεση φοιτητών και αποφοίτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την αγορά εργασίας διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις  «Ημέρες Καριέρας 2023» το τριήμερο 03 έως 05 Μαΐου 2023.

Διαβάστε Περισσότερα

©2023 MSc in Quantitative Investing