• Αρχική
  • Τo Πρόγραμμα
  • Ανακοινώσεις
  • Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της διοίκησης του ΟΣΕ και του ΠΜΣ “Μαθηματική Χρηματοοικονομική και Ανάλυση Κινδύνου”

17ο e-Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Kινδύνου & τα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά

Risk Finance and Stochastics RFS-2020

Διαδίκτυο, 30 Iουνίου – 3 Ιουλίου 2020

Τα Τμήματα Στατιστικής, Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Στατιστικής & Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών και Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν το 17ο Θερινό Σχολείο στη Διαχείριση Κινδύνου και τα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά, 30 Ιουνίου-3 Ιουλίου 2020.

Λόγω της παρούσας κατάστασης, η υπό συνήθεις συνθήκες λειτουργία του Σχολείου θα ήταν δύσκολη ίσως και ανέφικτη. Θέλοντας όμως να μείνουμε πιστοί στην ετήσια συνάντηση μας, αποφασίσαμε για φέτος να το υλοποιήσουμε διαδικτυακά, επιτρέποντας την εύκολη συμμετοχή όλων από μακριά. Σίγουρα θα χαθεί η χαρά του να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις επιστημονικές και μη από κοντά, αλλά ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι από του χρόνου θα μπορεί να γίνει και αυτό.

Όπως πάντα, θα έχουμε την χαρά και την τιμή να είναι μαζί μας εξαιρετικοί και διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου, διεθνώς γνωστοί για την συνεισφορά τους στους τομείς ενδιαφέροντος του Σχολείου.

To κεντρικό θέμα του φετινού σχολείου θα αφορά μια αναθεώρηση της θεωρίας του arbitrage, από τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Καρατζά (Columbia University).

Η θεματολογία του σχολείου θα πλαισιωθεί από ομιλίες σε θέματα στοχαστικής θεωρίας ελέγχου και θεωρίας χαρτοφυλακίου, διαχείρισης κινδύνου και θεωρία λήψης αποφάσεων.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι καθηγητές

F. Gozzi (LUISS Rome),
F. Santambrogio (Lyons),
G. Weber (Poznan),
K. Kyrtsou (U. of Macedonia),
A. Pantelous (Monash),
D. Pinheiro (CUNY, Brooklyn College),
S. Pinheiro (Williams and Mary College),
B. Chevalier-Roignant (Cranfield),
N. Azevedo (Porto) κ.α.

Το σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, ερευνητές και στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα και των χρηματοοικονομικών αγορών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις σε αυτό τον πολύ δυναμικό και γρήγορα εξελισσόμενο χώρο της στοχαστικής χρηματοοικονομικής.

Η παρακολούθηση του θερινού σχολείου δεν απαιτεί την καταβολή διδάκτρων. Όμως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου θα αναγράφουν το ονοματεπώνυμο τους, την ιδιότητα τους, το φορέα τους και ένα πολύ σύντομο βιογραφικό (έως 10 γραμμές).

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Οργανωτική Επιτροπή

A.N.Γιαννακόπουλος (ΟΠΑ),
Γ. Κουρέτας (ΟΠΑ),
Ι. Μπαλτάς (ΠΑ),
Σ. Ξανθόπουλος (ΠΑ),
Γ. Παπαγιάννης (ΣΝΔ),
Α. Τσεκρέκος (ΟΠΑ)

©2024 MSc in Quantitative Investing