Διάλεξη από διευθυντικά στελέχη της Cusman & Wakefield Proprius

Συνεργασία του ΠΜΣ «Ποσοτική Επενδυτική» στην ειδίκευση «Επενδυτική & Εκτιμητική Ακινήτων» με τη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία Cusman & Wakefield Proprius στην Ελλάδα, μια από τις επιφανείς συμβουλευτικές εταιρείες για επενδύσεις στα ακίνητα, μέλος διεθνούς αλυσίδας. Η συνομιλίες που έλαβαν χώρα μεταξύ της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας κας. Νίκης Σύμπουρα και του διδάσκοντα του ΠΜΣ κου Φώτη Μουζάκη Νεολή έφεραν δύο σημαντικά για το πρόγραμμα αποτελέσματα:

Διαβάστε Περισσότερα

Έναρξη υποβολής αιτήσεων 2024-2025

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 στο ΠΜΣ Ποσοτική Επενδυτική μόλις ξεκίνησε.

Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΜΣ, έως 16 Ιουνίου 2024.

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία - Μάκη Κάτση, Director στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών της Mazars

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ποσοτική Επενδυτική του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο προσκεκλημένων ομιλιών από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς που διοργανώνει, θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00, τον κ. Μάκη Κάτση, Director στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών της Mazars Ελλάδος.

Ο κ. Κάτσης διαθέτει 29 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα (Χρηματοδότηση Μεγάλων Επιχειρήσεων, Εμπορική, Τραπεζική και Χρηματοδοτικής Μίσθωσης). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εργαστεί σε πέντε (5) τράπεζες σε θέσεις ευθύνης εταιρικών χρηματοδοτήσεων και σε τρεις (3) εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης (σε δύο ως γενικός διευθυντής).

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία - Φραγκίσκου Λεβαντή, Επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης Sustain

Στο πλαίσιο του μαθήματος Ανάπτυξη Ακινήτων της ειδίκευσης "Επενδυτική & Εκτιμητική Ακινήτων" του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική", το Σάββατο 23/03/2024 και ώρα 09:30 θα λάβει χώρα η ετήσια παρουσίαση από τον κ. Φραγκίσκο Λεβαντή, Επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης Sustain, ο τίτλος της ομιλίας είναι «Επισκόπηση πραγματικών παραδειγμάτων ανάπτυξης».

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Φραγκίσκος Λεβαντής δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και κατασκευή ακινήτων από το 1989. Έχει σπουδάσει οικονομικά και έχει μεταπτυχιακό τίτλο M.B.A.. Είναι διαπιστευμένος ως LEED AP και WELL AP.  Διευθύνει την εταιρεία Sustain. Η Sustain αναπτύσσει και κατασκευάζει αειφόρα επαγγελματικά και οικιστικά ακίνητα με έμφαση στην υγεία και ευεξία. Πλέον η Sustain πιστοποιεί όλα της τα έργα, τα μεν οικιστικά με το σύστημα πιστοποίησης BREEAM τα δε επαγγελματικά με τα συστήματα πιστοποίησης  LEED & WELL."

Τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων του ΠΜΣ «Ποσοτική Επενδυτική»

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι την Παρασκευή 15/12/2023 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας των αποφοίτων του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική" του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιο Αθηνών "Κωστής Παλαμάς".

Διαβάστε Περισσότερα

Δύο Μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ στον κατάλογο των Κορυφαίων 2% Ερευνητών Παγκοσμίως

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι οι καθηγητές του Τμήματός μας, κ.κ. Δημήτρης Καινούργιος και Βασίλης Κατσίκης περιλαμβάνονται στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη αξιολόγησης της επίδοσης των ακαδημαϊκών «World’s Top 2% Scientists List» με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους. Η εν λόγω κατάταξη βασίζεται σε μελέτη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ (ΗΠΑ) και η οποία κατατάσσει τους επιστήμονες με βάση τις αναφορές προς στις επιστημονικές τους εργασίες, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων SCOPUS, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε επισήμως η πιστοποίηση του ΠΜΣ Ποσοτική Επενδυτική απο την ΕΘΑΑΕ

Το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ, στη 32η/14-09-2023 συνεδρίασή του, αποφάσισε τη χορήγηση πιστοποίησης με πλήρη συμμόρφωση στο ΠΜΣ «Ποσοτική Επενδυτική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκδήλωση καλωσορίσματος πρωτοετών φοιτητών/τριων

Την Πεμπτη 5 Οκτωβρίου, οι καθηγητές του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική" με Ειδικεύσεις Α) Μαθηματική Χρηματοοικονομική και Ανάλυση Κινδύνου και Β) Επενδυτική και Εκτιμητική Ακινήτων, καλωσόρισαν και ενημέρωσαν για τη δομή του Προγράμματος τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες για το ακαδημαϊκό έτος 2023 -2024. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις σπουδές σας.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική"

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος εν μέσω θερινής περιόδου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΜΣ Ποσοτική Επενδυτική, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων παρατείνεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Διαβάστε Περισσότερα

©2024 MSc in Quantitative Investing