Έναρξη υποβολής αιτήσεων Ακ. Έτους 2022-23

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ποσοτική Επενδυτική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών για την κάλυψη συνολικά πενήντα (50) θέσεων για τις ακόλουθες δύο κατευθύνσεις εξειδίκευσης που προσφέρει:

  • Μαθηματική Χρηματοοικονομική και Ανάλυση Κινδύνου
  • Επενδυτική και Εκτιμητική Ακινήτων

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην εκπαίδευση εξειδικευμένων επιστημόνων και στην κατάρτιση υψηλής ποιότητας στελεχών για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία εντός και εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ποσοτικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, των μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών προβλέψεων, των ποσοτικών συναλλαγών, χρηματοοικονομικών τεχνολογιών και της εφαρμοσμένης έρευνας, δίνοντας επιπλέον την δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο. Είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις νέες επιστημονικές τάσεις, τα σύγχρονα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα, καθώς και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, συμβάλλοντας στην εξειδίκευση της γνώσης και την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων του.

Απευθύνεται:

  • Σε νέους απόφοιτους οικονομικών, θετικών, κοινωνικο-πολιτικών επιστημών ή πολυτεχνικών και ανώτατων στρατιωτικών σχολών από αναγνωρισμένα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
  • Σε τελειόφοιτους ΑΕΙ των παραπάνω κατηγοριών, οι οποίοι θα καταστούν πτυχιούχοι κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2022.
  • Σε απόφοιτους που ήδη εργάζονται και επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για να επιταχύνουν την επαγγελματική τους εξέλιξη


Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων πραγματοποιείται σε κύκλους*:

  • 1ος κύκλος: 15 Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου 2022
  • 2ος κύκλος: 4 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου 2022
  • 3ος κύκλος: 30 Αυγούστου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2022

*μόνο σε περίπτωση που προκύψουν κενές θέσεις από τον 1ο κύκλο

 

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων και η προσφορά θέσεων στο Πρόγραμμα γίνεται σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων και με σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση υποψηφιότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΠΜΣ www.qi-uoa.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε

  • διαβάστε την αναλυτική προκήρυξη
  • επικοινωνείστε με τη Γραμματεία του ΠΜΣ "Ποσοτική Επενδυτική" στο τηλέφωνο 210 368 9813 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
©2024 MSc in Quantitative Investing