Λευκαδίτης Κωνσταντίνος

Επισκέπτης Καθηγητής ΤΟΕ ΕΚΠΑ

O Κωνσταντίνος Λευκαδίτης γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα και έχει εργαστεί για ένα διάστημα στο Λουξεμβούργο. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους (MSc.) στην Αριθμητική Ανάλυση από το Brunel University, στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το La Verne University και διδακτορικό τίτλο (PhD) στην Διαχείριση κινδύνων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2018, εντάχθηκε ως Μεταδιδάκτορας (Post Doc) σε θέματα Διαχείρισης Κινδύνων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ταυτόχρονα κατέχει την θέση του Επισκέπτη Καθηγητή. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Ο κ. Λευκαδίτης εργάστηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών στη Citibank του. Κατά τα έτη 1997 – 2014 εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στην Eurobank, ABN Amro, Aspis Bank, Marfin Egnatia Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (από το 2002 στον χώρο της Διαχείρισης Κινδύνων, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια διετέλεσε υποδιευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων). Το 2014 προσλήφθηκε στην KPMG ως διευθυντής και επικεφαλής στην Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Κινδύνων. Κατά την διάρκεια της καριέρας του στην Διαχείριση Κινδύνων, έχει αναλάβει και υλοποιήσει σημαντικά έργα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό που σχετίζονται με το εποπτικό πλαίσιο, όπως: Βασιλεία, ΕΒΑ, IFRS 9, TRIM, οδηγίες από Τράπεζα της Ελλάδος και Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, καθώς και ευρύτερα έργα στον χώρο της διαχείρισης κινδύνων (Πιστωτικός, Λειτουργικός, Αγοράς, Ρευστότητας) καθώς και στον σχεδιασμό, υλοποίηση και επικύρωση συστημάτων διαβάθμισης πιστούχων (Rating Systems).

 

©2024 MSc in Quantitative Investing